La literatura a la ràdio

Radio-y-literatura

Sí!, la literatura també pot ser un tema per tractar en la ràdio. De fet, ara mateix, hi ha un fum de PODCAST per gaudir d’una estona on es parla de llibres, autors i autores, literatura, crítica literària… i tot allò que vulguem imaginar.

Us deixem un llistat de 10 podcast, per gaudir ara que ve l’estiu i les vesprades són tan i tan llarges, per si us ve de gust escoltar-los a l’ombra d’un arbre o d’un parasol, a la piscina, la muntanya o la platja.

  1. UN LIBRO, UNA HORA: podcast de literatura de la cadena SER, dirigit per Antonio Martínez Asensio, crític literari, escriptor, productor i guionista. Una hora perquè ens conten un llibre.
  2. GENT RANDOM: podcast literari gravat a Ràdio Godella i presentat per Quim Ruiz, Lourdes Frasquet i Empar Puerto. Un programa refrescant però amb molta molta literatura per gaudir.
  3. LIBROS DE ARENA: programa de Ràdio5, que s’emet els dissabte de 14.30h a 15.00h, dirigit per Susana Santaolalla, i on els llibres són ponts a l’infinit.
  4. LLEGIU QUE EL MÓN S’ACABA: podcast sobre llibres, literatura i el noble art de llegir per plaer. Conduït per Anna Rosich, Joan Rius, Laia Bonjoch i Sergi Purcet.
  5. MENTRIMENTRES: un podcast on es troben ressenyes literàries i articles periodístics. Conduït per Bernat Reher, la Berta Galofré, el Joan Rius i el Carlos Francesch.
  6. RÀDIO NÚVOL: el portal de podcast de Núvol, el digital cultural en català.
  7. TÀNDEM: espai radiofónic en català sobre literatura infantil, juvenil i mediació literària. Amb Guillem Fargas i Marina Llompart.
  8. UNA HISTÒRIA DE LA LITERATURA: un podcast d’Elisenda Pineda en Catalunya Ràdio on descobrim una altra mirada d’escriptors il·lustres de la literatura catalana.
  9. SAFAREIG LITERARI: des de recomanacions de novel·les fins a converses sobre el sector editorial, la Joana i la Marta ens acompanyen en el nostre viatge per la literatura.
  10. PUJA AL PUTO ROBOT!: podcast literari sobre manga, dirigit per Ofèlia Carbonell i Oriol Estrada. Parlant de la cultura pop a través del manga i del manga a través de la cultura pop, el podcast proposa un anàlisi del fenòmen otaku des del punt de vista del fan i de l’expert, deixant lloc tant al debat com a la divulgació.
Desplaça cap amunt